Mindig valami mást akartam alkotni és kerestem a lehetőségeket, a különlegeset, törekedtem a részletek kiemelésére, ezzel is új utakat keresve és megnyitva magam előtt.

Míg nem egy kamasz ikerpár fotózására kértek fel a szülők. Élveztem a fotózást, de mégis volt valami más izgalom benne, mint ami addig motivált. Nem az egyezőségre figyeltem, hanem a különbségek részlete érintett meg, és a motivációt a téma mögöttes értékének, az „ikrek”, mint jelenség kutatása, megörökítése és más szintre emelése jelentette.

Akár ajándékot próbálsz vásárolni nekik, akár azon gondolkodsz, hogyan kommunikálj velük, fontos tudnod, hogy két különböző személyiségről beszélünk, vagyis, ami az egyik ikernek megfelelő az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a másik számára is megfelelő lesz, vagy ugyanúgy reagál majd.

Hogy miért pont az ikrek? A válasz az azonosság és a különbözőség izgalmas egységében rejlik, amely sokkal mélyebbre mutat és, amelyre mindenki kíváncsi lesz.

És akkor van az a jelenség, amikor a világ két pontján él két olyan ember, akiknek semmilyen vér szerinti kapcsolatuk nincsen, teljesen más földrészen élnek, mégis teljesen hasonlítanak egymásra, na, de ezt majd később boncolgatom.

Bármilyen furcsán is hangzik, az ikrek elég büszkék arra, hogy ikrek. Sokan izgulnak, amikor más ikrekkel találkoznak, és gyakran osztanak ikertörténeteket oda-vissza.

Kíváncsi voltam, hogy élik meg fotóalanyaim ikeréletüket, ezért fotózásuk után egy kellemes beszélgetésre is invitáltam őket. Most ők mesélnek és osztják meg történeteiket, érzelmeiket Veletek.

Villő & Lívia

Villő és Lívia egypetéjű ikrek. Még a szüleikkel élnek egy háztartásban, mindennapjaikat együtt töltik testvérként és gyerekként családjuk körében. Történetük megjelenésekor másodéves gimnazistákká nőtt Villő és Lívia mesél kettőjük iker kapcsolatáról. Ebben a beszélgetésben [...]

Portfólió