CSAK Neked ajánlom…

„Ha figyelmesen hallgatunk valakit, ha nagyon koncentrálunk, az olyan, mintha látnánk is. Sőt még jobb is, mert nemcsak azt vesszük, amit az illető mond, hanem azt is, amiről hallgat.”

Őszintén, mikor olvastál utoljára egy könyvet ?

 

Mikor fordítottál magadra időt, amikor csak Te vagy?

Tudom, gyerekek, meg a Család, meg a munka …és azt kérded, mégis mikor?

MOST…, pont most!

Szakíts ki egy órát, csak magadnak, sétálj, pihenj, dobj fel egy frissítő arcpakolást, tisztítsd meg az arcod, tisztítsd meg a lelked! Vonulj félre, gyújts meg egy gyertyát, hallgass egy jó zenét, amitől kikapcsolsz egy időre. Nem, nincs baj Anyuval, csak most töltődik, hogy még több ereje legyen. Pihenj és közben töltődj, az sem baj, ha csak nézel ki… tudod, a fejedből … és bambulsz, nem hiszed el, de percekig meg tudsz így pihenni.

Nem egyszerű, tudom, de el kell kezdeni egyszer, csak magadra is figyelni. Csak magadért.

Dolce far Niente … annyit jelent … Édes kis semmiség.

Hidd el, ha egyszer átadod magad ennek az érzésnek, jó lesz ismét visszatérni, mert várni fogod azt az időt, ami csak Rólad szól.

TEDD FÉLRE A TELEFONODAT! Pihenj és töltődj!

Mi lenne, ha olvasnál egy jó könyvet, közben egy csésze forró teát kortyolgatnál, vagy, miért is ne, egy kellemes rosé mellett nyitnád fel a könyvet, amit aztán nehéz lesz letenni.

Valódi könyv, amit a kezedben tartasz, aminek érzed az illatát, hallod a lapok sercegő hangját, ahogy lapozol, mint, amikor egy lédús almába harapsz és látod, amit olvasol, átérzed minden pillanatát.

Kell egy nyugodt kis sarok, egy kis kuckó, ahol csak TE vagy, ahol a történetbe képzelheted magad, mert meglásd, így lesz, minden részlete áthat és magadra ismersz.

Ezt a könyvet én ajánlom Neked…olvastam és benne voltam.

Elgondolkodtam, vajon mennyire figyelünk egymásra, mik a prioritásaink, a gyermek, a család, a munka között. Tudod, mit jelent egy pillanat? Mit ad és mit vehet el, ha nem figyelünk, mert hisz, csak egy pillanatra nem figyeltem arra, pont arra, aki a figyelmemre éhezett.

Dolgoztam, akkor is, … mindig. Februári hétvége volt, szombat, csodálatos idő volt, ragyogóan kék, felhőtlen égbolt, napsütéses téli nap. Ebédre igyekeztünk a fiammal a nagyihoz… én gyalog, ő gördeszkával. Élvezettel figyeltem a mozgást körülöttünk és büszkeség töltött el, ahogy a fiam ügyeskedését néztem. Azonban ezt a csodás idillt egy telefonhívás zavarta meg. A főnököm volt, akivel a hétfői prezentációmat kellett egyeztetni. Fontos volt a munkám és ráadásul maximalista is vagyok, így fel kellett vegyem a telefont. Abban a percben elvesztettem az addigi érdeklődő figyelmemet minden iránt, és csak a munka számított. Nem figyeltem arra, akinek a legfontosabb voltam. A fiam lassított mellettem, és mintha azt mondta volna „Nagyon fontos”, de én intettem neki, hogy nem látja, hogy telefonálok, és bosszantott, hogy nem tud egy picit nyugton hagyni.

Soha nem tudom meg már, mi volt neki akkor nagyon fontos…

“Utolsó pillantás az okostelefonom képernyőjére, tíz óra harminckettő. Azt mondom magamban, hogy még maximum három perc, és leteszem, mert mindjárt a metrónál vagyunk.

Búgó hangot hallok, egy bajba jutott hajó vészjelzésére emlékeztet. Egy kamion az. Felnézek, és megáll az idő.”


Julien Sandrel által írt, A Csodák Könyve elképesztően őszinte, magával ragad, megdöbbent és erőt ad, megtanít értékelni a pillanatot, tükröt tart, megmutatja mi a fontos és mi a még fontosabb. A végét nem árulom el…, legyél kíváncsi és akard megtudni, mi történik azután, hogy megállt az idő.

Szerezd meg a könyvet, vonulj félre, nyisd fel a lapokat és készülj fel minden érzelmi megnyilvánulásra!

 

„Ha csak néhány percet visszamehetnék az időben, jobban odafigyelnék. Ha csak néhány hónappal, néhány évvel visszamehetnék az időben, annyi mindent csinálnék másképp.”

 

Első könyvajánlásomat olvashattad most, és nagyon remélem felkeltettem az érdeklődésedet és elértem, hogy kíváncsi legyél a könyvre.

Ha így történt, kérlek mesélj az élményedről.

Még egy fontos dolog. A zene. Sokan nem szeretik, ha olvasás közben a háttérben zene szól, vagy bármilyen zaj van, mert akkor csak arra szeretnének koncentrálni, teljesen elmélyedni abban, amit olvasnak.

Engedd meg, hogy ehhez a könyvhöz én mégis ajánljak valamit, ami tökéletesen passzol a hangulatához és szinte végigkíséri az egész cselekmény minden mozzanatát. Halkan, épp, hogy csak érzékeld a háttérben.

Talán nem véletlen, hogy első ajánlásomhoz pont azt a zenét ajánlom, amely blogom címét ihlette.

Eat, pray and love – Ízek, imák, szerelmek – és a blogom címadója – Dolce far Niente

Engedd, hogy a zene átjárja a lelked és még élettel telibbé varázsolja a cselekményt, amelynek részese leszel.

Az ajánlás, a hangulatfotó, mind tőlem származik, Neked készítettem, Neked ajánlom.

Egy hónap múlva újra jelentkezem, már előttem az új könyv, (amely a képen is látható elbújtatva) és amelynek első oldalát épp most nyitom meg, pontosan 21:21 perckor. Ez egy angyali számpár, melynek fontos üzenete van :-).

Visszavárlak … ölellek., Bea

Dolce Far Niente – Katona Bea Open Minded Photography – 2021. február 08.